Normal şartlarda bazı sosyal durumlarda, örneğin yeni tanışılan birisiyle ilk randevuya çıkmak, derste sunum yapmak veya bir iş başvurusuna katılmak bireyde gerginliğe yol açabilir, ancak sosyal anksiyete bozukluğunda korku ve anksiyete, bireyin olaylardan hayatını bozabilecek derecede kaçınmasına yol açar. Şiddetli stres bireyin günlük rutinini, işini, okulunu veya diğer aktivitelerini etkileyebilir.
Sosyal Anksiyete Bozukluğu (Sosyal Fobi), sosyal ortamlarda sosyal etkileşim veya performans durumlarına yönelik aşırı korku ve kaygı ile karakterizedir. Dünyada en sık görülen üçüncü ruhsal bozukluktur.
Toplum içinde, birisinin karşısında konuşurken veya birşeyler yaparken panik yapma, kızarma, terleme, ellerin titremesi, ses titremesi/kesilemesi ve küçük düşecek, beceremeyecek korkusu yaşama gibi belirtiler görülebilir.
SAB tedavisinde ilaç tedavisi, psikoterapi veya her ikisi beraber şekilde önerilmektedir.
Sosyal fobi belirtilerden olan yüz kızarmasının ağrılıklı belirti olduğu kişilerde yüz kızarmasından korkmadır.
Sosyal fobiye benzer belirtiler görülebilir. Yüz kızarması ana belirtidir. Terleme, çarpıntı, soğuk-sıcak basması, el titremesi, ses düğümlenmesi gibi belirtiler eşlik edebilir. Bu kişiler eritrofobi nedeniyle sosyal ortamlardan kaçınabilir.
Sosyal Anksiyete Bozukluğu tedavisine benzer bir tedavi planı oluşturulur.
Not: Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi için: 0422 211 71 33 | 0538 258 05 10 numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Hasta danışmanlarımız, arama taleplerinize en kısa süre içerisinde dönüş yapmaya özen göstermektedir. Durumunuzun aciliyet içerdiğini düşünüyorsanız, 0422 211 71 33 | 0538 258 05 10 çağrı merkezi hattımızdan bizimle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
Turgut Özal Bulvarı, Şehit Subutay Sükut Sk. Miraç Sitesi (Villaları) No:4/B Yeşilyurt Malatya