Panik Bozukluğu panik atak ile ilişkili bir ruhsal rahatsızlıktır. Beklenmedik şekilde tekrarlayan panik atakları, bu atakların gerçekleşmesi beklentisinin ortaya çıkardığı bir kaygı, ve panik atak sırasında gerçekleşen semptomlardan dolayı ölme ya da zarar görme kaygısı nedeniyle hayatın doğal akışına uyum sağlamakta güçlük çekme şeklinde gözlemlenir.
Yineleyen beklenmedik panik ataklar ve bu ataklardan sonra atağın tekrar yaşanacağı kaygısı ve ya panik ataktan kaçınmak için davranış değişikliğinin görüldüğü bir tür anksiyete bozukluğudur.
Beklenmedik bir anda gelen yoğun korku ve sıkıntı duygusuyla gelen anksiyete nöbetidir. Panik atak geçiren kişi o anda öleceğini, çok kötü birşey olacağını, kendini kaybedeceği korkusu yaşayabilir. Genellikle 10-30 dakika sürer.
Kalp atım hızı artışı, çarpıntı, terleme, tansiyon yükselmesi, yüz kızarması, sıcak-soğuk basması, bulantı ya da karın ağrısı gibi bedensel belirtiler eşlik edebilir.
Panik Bozukluğu tanısı bir psikiyatri uzman hekimi tarafından ayrıntılı psikiyatrik muayene sonrası konulabilir. Tedavisi İlaç veya psikoterapidir. Yapılan son çalışmalar ilaç tedavisi + psikoterapinin en etkili tedavi olduğunu belirtmektedir.
Not: Bu sayfada yer alan bilgiler ve tavsiyeler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavileri için mutlaka doktorunuza başvurun. Süreç ve tedaviler hakkında daha ayrıntılı bilgi için: 0422 211 71 33 | 0538 258 05 10 numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Hasta danışmanlarımız, arama taleplerinize en kısa süre içerisinde dönüş yapmaya özen göstermektedir. Durumunuzun aciliyet içerdiğini düşünüyorsanız, 0422 211 71 33 | 0538 258 05 10 çağrı merkezi hattımızdan bizimle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
Turgut Özal Bulvarı, Şehit Subutay Sükut Sk. Miraç Sitesi (Villaları) No:4/B Yeşilyurt Malatya